JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 12 – 16 PAŹDZIERNIK

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie

 

Pieczywo mieszane, masło, wędlina/ ser żółty, papryka, pomidor, kakao/ herbata z cytryną
Drobny makaronik  na mleku. Pieczywo mieszane, masło, wędlina, pomidory/ papryka, herbata z cytryną
Pieczywo mieszane, masło, wędlina, pomidor, papryka, herbata z cytryną
Ryż na na mleku Pieczywo mieszane, masło, ser żółty/ wędlina, papryka,  pomidor, herbata z cytryną
Pieczywo mieszane, masło, wędlina, ser żółty, pasztet, pasta jajeczna, ogórek świeży, pomidor, kakao/ herbata z cytryną
Alergeny
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
Zdrowa przekąska
jabłko
winogrona
świeże owoce
arbuz
jabłko
Obiad
Zupa krupnik jaglany. Pałki z kurczaka,  ziemniaki ,surówka z kapusty pekińskiej z papryką i marchewką, sok jabłkowy
Rosół z kluskami lanymi, pulpeciki z ziemniakami, buraczki na ciepło. Kompot owocowy
Zupa ogórkowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy
Zupa kalafiorowa, schab gotowany w sosie własnym, ziemniaki pieczone, surówka mix warzyw na parze, kompot owocowy
Zupa buraczkowa, makaron z serem i musem owocowym, kompot owocowy
Alergeny
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,4,7,9
Podwieczorek
Deser jogurtowy, pieczywo z ziarnem i masłem/ dżem, herbata owocowa
Ciasto domowe, pieczywo mieszane z masłem, miód sulfet z maliną, herbata owocowa
Sałatka owocowa, chrupki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, herbata owocowa
Ryż z jabłkiem, pieczywo mieszane z masłem, krem daktylowo kokosowy, herbata owocowa
Kanapki z wędliną/dżem, warzywa, herbata owocowa
Alergeny
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 19 – 23 PAŹDZIERNIK

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie
Zupa mleczna z makaronem, chleb wiejski z masłem, sałata, szynka wiejska/ plastry jajka ze szczypiorkiem, pomidory, herbata z cytryną i miodem
Kawa zbożowa na mleku, kajzerka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem/ szynka wędzona, papryka czerwona, herbata z cytryną i miodem
Granola na mleku, bułka wieloziarnista z masłem, twarożek z wiśniami / szynka chłopska, rzodkiewki, herbata z cytryną i miodem
Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku / kiełbasa żywiecka, papryka, herbata z cytryną i miodem
Płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, sałata, ser żółty/ szynka z indyka, ogórek zielony, herbata z cytryną
Alergeny
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
Zdrowa przekąska
Banan
Gruszka
Śliwki
Jabłko
Winogrona
Obiad
Zupa gulaszowa z ziemniakami, Tortelloni z wołowiną i cebulką, surówka wielowarzywna, kompot owocowy
Zupa rosół z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem na ciepło, kompot owocowy
Zupa zacierkowa z ziemniakami, leczo mięsno warzywne (cukinia, pieczarki, papryka) z ryżem, kompot owocowy
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, pieczeń z indyka w sosie własnym, kasza jaglana, surówka z buraczków i ogórków, kompot owocowy
Barszcz biały z jajkiem, dorsz w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot owocowy
Alergeny
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,4,7,9
Podwieczorek
Budyń czekoladowy z musem jagodowym (w.własny), bułka paryska z masłem, herbata owocowa, jabłko
Ciasto cytrynowe (w.własny), herbata owocowa, śliwki
Sałatka owocowa w pucharkach lodowych z polewką z syropu klonowego, bagietka z masłem, herbata owocowa
Pudding kokosowo ryżowy z musem gruszkowym, herbata owocowa, jabłko
Bułka słoneczna z masłem, miód sulfet z maliną, herbata owocowa, suszone morelki
Alergeny
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie
Alergeny
Zdrowa przekąska
Obiad
Alergeny
Podwieczorek
Alergeny

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie
Alergeny
Zdrowa przekąska
Obiad
Alergeny
Podwieczorek

 

Alergeny

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadanie
Alergeny
Zdrowa przekąska
Obiad
Alergeny
Podwieczorek
Alergeny

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

 

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 )
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie
z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
(1) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.
DEKLARACJE NA ŻYWIENIE DZIECI W PRZEDSZKOLU 
Szanowni Państwo, informujemy że złożone deklaracje w pierwszym roku pobytu dziecka w przedszkolu obowiązują przez cały okres edukacji przedszkolnej. Wszelkie zmiany dotyczące ilości posłków należy zgłaszać do kierownika gospodarczego Pani Renaty Bartkowiak w formie pisemnej. Zgodnie z paragrafem 30 pkt. 5 Statutu Przedszkola nr  429 „Rezygnację z korzystania
z któregoś posiłku rodzice składają na piśmie(…) do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc, od którego następuje rezygnacja.”
INFORMACJA O PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI
Płatność przelewem do 10 dnia każdego miesiąca nr rachunku  26103015080000000551118002 w tytule: IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, GRUPA (kwota podana indywidualnie dla każdego dziecka na IPRZEDSZKOLE.PROGMAN.PL). Opłata za żywienie dzienne dziecka w przedszkolu  wynosi 12,00 zł (słownie: dwanaście złotych).
Copyright © 2017. All rights reserved.     
Font Resize
KOLOR