JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 3- 7 SIERPNIA

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie

 

Płatki wielozbożowe na mleku, chleb wiejski z masłem, sałata, szynka wiejska/ ser żółty, rzodkiewka, kiełki słonecznika, herbata ziołowa
Kawa zbożowa na mleku, bułeczka z ziarnami z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidory malinowe, herbata owocowa
Płatki kukurydziane na mleku, kajzerka z masłem, twarożek z rzodkiewką i ogórkiem / konfitura z wiśni, herbata z cytryną i miodem
Kakao na mleku, pieczywo ciemne z masłem, twarożek z dżemem truskawkowym/ kiełbasa żywiecka, ogórek świeży, herbata z cytryną i miodem
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku (w. własny)/ filet drobiowy, papryka, herbata owocowa
Alergeny
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
Zdrowa przekąska
Jabłko
Owoce w syropie
Morele
Banan
Czereśnie
Obiad
Zupa ogórkowa z ziemniakami, pierogi z truskawkami w polewie jogurtowo waniliowej, kompot owocowy
Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z piersi indyka na chrupiąco, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka, kompot truskawkowy
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, strogonow z kluseczkami szpinakowymi, sałatka carska, kompot owocowy
Zupa krem z papryki z groszkiem ptysiowym, klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym, kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i papryki, kompot śliwkowy
Zupa z czerwonej soczewicy z natką, kotleciki rybne z pieca, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z ananasem, kompot wiśniowy
Alergeny
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,7,9
1,3,4,7,9
Podwieczorek
Zapiekanki hawajskie z szynką, serem i ananasem, ketchup, herbata owocowa, arbuz
Kisiel malinowy (w.własny), bułeczka maślana, herbata owocowa, nektarynki
Pampuchy drożdżowe z cukrem pudrem (w.własny), herbata owocowa, śliwki
Sałatka owocowa z syropem klonowym (w.własny), bagietka z masełkiem, herbata owocowa

 

Koktajl bananowo kakaowy na jogurcie naturalnym (w.własny), bułka paryska z masłem, , herbata owocowa, suszone owoce
Alergeny
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
1,3,7
Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 10- 14  SIERPNIA

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku, sałata, jajko w sosie majonezowym / szynka drobiowa, pomidory malinowe, herbata z cytryną i miodem
Kakao na mleku, chlebek pszenny z masłem, pasta z jajek i tuńczyka (w.własny) / kiełbasa żywiecka, papryka czerwona, herbata owocowa
Alergeny
1,3,7
1,3,7
Zdrowa przekąska
Winogrona
Śliwki
Obiad
Zupa Krupnik z ziemniakami, makaron świderki z serem białym w polewie malinowej, kompot wiśniowy
Barszcz biały z jajkiem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym,  kompot wiśniowy
Alergeny
1,3,7,9
1,3,7,9
Podwieczorek
Pieczywo z ziarnami z masłem, cykoria, polędwica tradycyjna, rzodkiewki, herbata z cytryną i miodem, owoce w syropie
Szarlotka (w.własny), herbata owocowa, jabłko
Alergeny
1,3,7
1,3,7

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie
Alergeny
Zdrowa przekąska
Obiad
Alergeny
Podwieczorek
Alergeny

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 

Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Śniadanie
Alergeny
Zdrowa przekąska
Obiad
Alergeny
Podwieczorek

 

Alergeny

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY 

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadanie
Alergeny
Zdrowa przekąska
Obiad
Alergeny
Podwieczorek
Alergeny

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

 

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 )
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej
bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie
z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
(1) Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały.
DEKLARACJE NA ŻYWIENIE DZIECI W PRZEDSZKOLU 
Szanowni Państwo, informujemy że złożone deklaracje w pierwszym roku pobytu dziecka w przedszkolu obowiązują przez cały okres edukacji przedszkolnej. Wszelkie zmiany dotyczące ilości posłków należy zgłaszać do kierownika gospodarczego Pani Renaty Bartkowiak w formie pisemnej. Zgodnie z paragrafem 30 pkt. 5 Statutu Przedszkola nr  429 „Rezygnację z korzystania
z któregoś posiłku rodzice składają na piśmie(…) do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc, od którego następuje rezygnacja.”
INFORMACJA O PŁATNOŚCI ZA POSIŁKI
Płatność przelewem do 10 dnia każdego miesiąca nr rachunku  26103015080000000551118002 w tytule: IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, GRUPA (kwota podana indywidualnie dla każdego dziecka na IPRZEDSZKOLE.PROGMAN.PL). Opłata za żywienie dzienne dziecka w przedszkolu  wynosi 12,00 zł (słownie: dwanaście złotych).
Copyright © 2017. All rights reserved.     
Font Resize
KOLOR